Kyllingebryst med nektariner, mandler og honning
45 min

Kyllingebryst med nektariner, mandler og honning

Farverig og yderst velsmagende variant af kylling - Ideel til fest.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingebryst med nektariner, mandler og honning

Farverig og yderst velsmagende variant af kylling - Ideel til fest.

Antal portioner
  • 6 nektariner
  • 4 kyllingefileter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 75 g grofthakkede mandler
  • 1 spsk finthakket friske rosmarinblade
  • ¾ dl friskpresset limesaft
  • 3 spsk honning
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 friske rosmarinkviste

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Skær 4 af nektarinerne i både og læg dem i en lille bradepande. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og læg dem ovenpå nektarinerne.

Skær de sidste 2 nektariner i fine tern. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og svits hvidløg, sennepsfrø og mandler let heri. Tilsæt nektarintern og klippet rosmarin og svits dem med et øjeblik. Kom limesaft ved og kog ind et øjeblik. Rør derpå honning i og krydr med salt og peber. Fordel blandingen over kyllingefileter og nektarinbåde i bradepanden. Læg en rosmarinkvist på hver kyllingefilet. Steg retten midt i ovnen - til kyllingefileterne er gennemstegte.

Skær kødet i skiver og anret med nektariner. Serveres med groft brød og skyr til. Pynt med friske rosmarinkviste.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Semillon, verdeca, malvasia Salento, Italien

Her vil en fyldig, let krydret hvidvin fungere bedst, fx en bianco salento Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling