Kyllingefilet med morkelsauce

Morkler er svampe, som kan købes tørrede. Smager intenst af svampe!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingefilet med morkelsauce

Morkler er svampe, som kan købes tørrede. Smager intenst af svampe!

Antal portioner
  • 50 g tørrede morkler (svampe)
  • 4 dl vand
  • 5 skrabede gulerødder i 2 cm skiver
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl hvidvin eller marsala
  • 3 dl quinoa
  • 4½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • 4 kyllingefileter (ca. 125 g)
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 1 dl rødvin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g blandet salat af fx rucola og romaine med
  • 1 spsk olivenolie og
  • ½ spsk mørk balsamicoeddike

Fremgangsmåde:

Læg de tørrede morkler i blød i en skål med vand.

Kom gulerødder i en passende kasserolle med olivenolie, salt og hvidvin eller marsala. Læg låg på og lad det snurre ca. ½ time, rør rundt en enkelt gang.

Sæt quinoa over i en gryde med vand. Bring i kog, salt og skru ned for varmen. Fuldkommen som ved løse ris. Sluk for quinoaen; den er færdig efter ca. 10 min., men skal gerne hvile ca. 10 min. under låg.

Hæld morklerne op i en sigte over en anden skål; skyl dem for urenheder, skyl skålen, de var i, og hæld udblødningsvandet gennem et kaffefilter i en sigte over skålen; der er altid sand i vandet.

Varm nu olivenolie op på en pande og tilsæt smør, når det er varmt; så sprøjter det ikke. Brun de 4 kyllingefileter på begge sider, hæld morkler og løg op i panden og skru efter et øjeblik lavt ned for varmen. Giv det ca. 8 min. og tag så kyllingen op. Skru igen op, hæld rødvin ved og lad det koge op. Hæld dernæst svampevandet i panden og lad det koge langsomt, til det er kogt noget ind. Tilsæt salt og peber og smag til.

Server en blandet grøn salat af hovedsalat, iceberg, rucola, spinat, romaine hvad man nu har med dressing af olivenolie og balsamico.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

En lækker rødvin fra Bourgogne, og gerne med lidt alder på bagen, vil være fantastisk til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling