Kyllingekarbonader med rodfrugtsauce

Lækre karbonader med kylling og dertil årstidens grøntsager i en lækker flødesauce.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingekarbonader med rodfrugtsauce

Lækre karbonader med kylling og dertil årstidens grøntsager i en lækker flødesauce.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede, melede kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 dl fintklippet karse
  • 1 tsk groft salt

Kyllingekarbonader

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie

Pynt

  • karse

Tilbehør

  • wasabi

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft sammen med karse og salt.

Kyllingekarbonader

Form imens kødet til 4 karbonader og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til. Tag de stegte karbonader op og hold dem varme.

Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra og tilsæt fløde, wasabi og salt. Bring saucen i kog, under omrøring, og smag til.

Server rodfrugtsaucen sammen med karbonader og karsekartofler - og med ekstra wasabi, til dem der vil have det rigtig stærkt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %
Print