Kyllingekebab

Lækker kebab, med inspiration fra tyrkiet.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingekebab

Lækker kebab, med inspiration fra tyrkiet.

Antal portioner

Hvidløgsdressing

  • ¾ tsk hele spidskommen
  • 4 kyllingefileter
  • 10 g smør eller andet fedtstof
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 tortillas - usødede hvedepandekager, ca. 25 cm i diameter
  • 1 liter fintsnittet rødkål
  • 150 g syltede agurker i skiver
  • 1 rødløg i halve skiver
  • 1½ liter strimlet icebergsalat

Fremgangsmåde:

Hvidløgsdressing

Vend fraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Knus de hele spidskommen - evt. i en morter. Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. ½ min. på hver side. Drys med spidskommen og steg videre ved svag varme i ca. 10 min. - vend kødet af og til. Drys kødet med salt og peber. Tag kyllingefileterne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min. Riv kødet i mindre stykker med 2 gafler.

Varm de bløde tortillas efter anvisningen på emballagen. Bland rødkål, agurk og løg i en skål.

Ved serveringen

Fordel rødkålsblanding, salat, kylling og hvidløgsdressing i de 6 lune tortillas. Rul dem stramt sammen, evt. i et stykke bagepapir. Server straks.

Tip

I stedet for kylling kan man anvende lammekød, fx lammekølle.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print