Kyllingelår, bagte kartofler og spidskålsalat
1 timer

Kyllingelår, bagte kartofler og spidskålsalat

Kylling og kartofler passer sig selv - mens du laver salaten i ro og mag!
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelår, bagte kartofler og spidskålsalat

Kylling og kartofler passer sig selv - mens du laver salaten i ro og mag!

Antal portioner
  • 4 kyllingeoverlår
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg melede kartofler i store både
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 spsk blå birkes
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Spidskålsalat

Dressing

  • 2 tsk olivenolie
  • 1½ spsk sojasauce
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Rens kyllingelårerne og dup dem tørre. Læg dem i et ovnfast fad (ca. 17 x 27 cm), og drys dem med salt og peber. Stil fadet på en plade med bagepapir.

Kom kartofler, fedtstof og birkes i en pose egnet til madvarer og ryst det godt sammen. Fordel kartoflerne på bagepladen ved siden af kødet. Bag kød og kartofler midt i ovnen.

Spidskålsalat

Vend kål og tomater sammen i en skål. Mos osten med en gaffel og bland det i kålen.

Dressing

Pisk olie, soja, honning og limesaft godt sammen. Vend dressingen i spidskålsalaten og stil den tildækket i køleskabet i ca. 20 min. Smag til og server sammen med kylling, kartofler og limebåde.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print