Kyllingelår med skalotteløgsauce
45 min

Kyllingelår med skalotteløgsauce

Champignoner og løg passer så fint sammen med kyllingen. Når du skærer ridser i kyllingelårene, kan de blive møre på en god halv time.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelår med skalotteløgsauce

Champignoner og løg passer så fint sammen med kyllingen. Når du skærer ridser i kyllingelårene, kan de blive møre på en god halv time.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 6 kyllingeoverlår (ca. 1 kg)
  • 300 g pillede hele skalotteløg, fx bananchalotteløg
  • 1 spsk vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g sukkerærter i lange strimler
  • ¼ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce

Tilbehør

  • 240 g brune ris, parboiled

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Tag champignonerne op. Lav imens 2-3 dybe ridser i hvert kyllingelår. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent i panden. Brun kyllingelårene på alle sider i ca. 5 min. Tilsæt løg, vand, salt og peber. Damp lår og løg ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag kyllingelårene op, kom dem i et fad og hold lårene varme. Kom sukkerærter, de stegte champignoner og mælkesauce i sauterpanden. Varm saucen godt igennem og smag til.

Fordel chalotteløgsaucen henover kyllingelårene og server dem sammen med de nykogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %
Print