Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips
60+ min

Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Super lækker sandwich, fuld af gode sager. Og så kan du lave det meste klar i forvejen, så der er ro på hvis I skal afsted på picnic.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Super lækker sandwich, fuld af gode sager. Og så kan du lave det meste klar i forvejen, så der er ro på hvis I skal afsted på picnic.

Antal portioner

Cæsarmayo

Syltede rødløg

  • 10 g smør
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 dl hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt

Marineret kylling

  • 3 kyllingefileter (ca. 300 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • 2 tsk worcestershiresauce
  • 1½ spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprøde ostechips

  • 4 gode sandwichboller, fx ciabatta
  • 4 blade af romainesalat
  • 8 skiver stegt bacon
  • 100 g artiskokhjerter i olie - i mundrette bidder

Fremgangsmåde:

Cæsarmayo

Kom fløden i et blenderglas sammen med hvidløg, citronsaft, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle. Stil mayonnaisen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Syltede rødløg

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt eddike, sukker og salt og kog løgene ved jævn varme i 5-7 min. eller til eddiken er næsten fordampet. Lad løgene køle af og tag dem op af lagen.

Marineret kylling

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Vend kyllingefileterne med olie og grill dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Tag kyllingekødet op, lad det køle lidt af og flå det fra hinanden med 2 gafler. Bland kødet med worchestershiresauce, olie, salt og peber og lad det trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time - gerne til dagen efter.

Sprøde ostechips

Fordel osten i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag osten midt i ovnen - osten skal være gylden men ikke brændt. Løft bagepapiret med den sprøde ost over på en bagerist og køl af. Knæk osten i mundrette chips.

Flæk bollerne og rist dem på begge sider (lad bollerne køle af hvis de skal pakkes ned til picnic.) Smør bollerne med cæsarmayo og læg dem sammen om salatblade, bacon, marineret kylling, artiskokhjerter og syltede rødløg. Server de sprøde ostechips til sandwichene.

Tips

Cæsarmayo, syltede løg, marineret kyllingekød og ostechips kan laves dagen før. Kom chipsene i en tætsluttende box og stil det hele tildækket i køleskabet. Der er overskud af mayonnaise, men det er svært at lave en mindre portion - mayonnaisen kan holde sig i køleskabet 3-4 dage.

Bagetid for ostechips

6-7 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 52 %
Print