Kyssekræmmerhuse

Fine dessertkræmmerhuse er sjove at lave og lækre at spise med flødeskum og chokolade.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyssekræmmerhuse

Fine dessertkræmmerhuse er sjove at lave og lækre at spise med flødeskum og chokolade.

2 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

Kyssekræmmerhuse

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kakao

Fyld

Fremgangsmåde:

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig mel og kakao i. Smør dejen tyndt ud i runde kager på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 12 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud én ad gangen. Form dem til kræmmerhuse - stil dem med spidsen ned i små snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten af kagerne.

Ved serveringen

Fyld kyssekræmmerhusene med flødeskum og pynt med chokolade. Stil dem i glas eller i en skål fyldt med sukker så de ikke vælter. Server straks.

Tip

Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

4-5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 74 %
Print

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Til disse lækkerbiskener vil en hvid peneau de charentes (cognac-likør) være rigtig lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade