Lakrids-peberfrugtis
60+ min

Lakrids-peberfrugtis

Is og peberfrugt - lyder det som et forkert mix? - prøv det!!
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lakrids-peberfrugtis

Is og peberfrugt - lyder det som et forkert mix? - prøv det!!

Antal portioner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk akaciehonning

Fremgangsmåde:

Flæk og rens peberfrugten. Læg den på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugten øverst i ovnen. Tag peberfrugten ud og kom den i en plastikpose egnet til madvarer. Lad peberfrugten hvile i ca. 10 min. Træk skindet af og mos peberfrugten, fx med en gaffel. Kog under omrøring pebermos og akaciehonning ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min., eller til der er ca. 2 spsk tilbage. Køl pebermosen af i køleskabet.

Kom den engelske lakrids i en plastikpose egnet til madvarer. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle eller i en morter. Bland yoghurt og akaciehonning i en skål. Pisk fløde, sukker og 1 tsk lakrids til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i yoghurtblandingen. Vend pebermos og 1 tsk lakrids i blandingen og kom den i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.

Ved servering

Stil isen i køleskabet i ca. 45 min. Kugl isen op og server den straks med en sprød kage til.

Tip

Lakrids-peberfrugtisen kan fryses i ismaskine ca. 15 min. til den har en soft-iceagtig konsistens, hvorefter den kommes i formen. Isen fryses færdig i fryseren.

Grill

Ca. 15 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %
Print