Laks i tomatsauce

Laks i tomatsauce er en fedtfattig opskrift på en fiskeret med masser af smag. Prøv den lækre laks i tomatsauce sammen med spaghetti og dampet porre.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks i tomatsauce

Laks i tomatsauce er en fedtfattig opskrift på en fiskeret med masser af smag. Prøv den lækre laks i tomatsauce sammen med spaghetti og dampet porre.

Antal portioner

Tilbehør

  • 300 g tørret pasta, fx spaghetti
  • 600 g dampede porrer
  • 120 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Rens og tør laksefiletstykket. Skær det i små tern (ca. 1 x 1 cm). Kom tomatstrimlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad tomaterne trække ca. 2 min. og hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom pastasauce, tomatstrimler, tomatpesto og det knuste hvidløg i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Vend laksen i saucen, læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad laks og tomatsauce stå ca. 3 min., til fisken er fast. Smag til.

Server laks i tomatsauce, kogt spaghetti og dampede porrer i hver sin varme skål.

Tip

Hvis man anvender soltørrede tomater i olielage, er det ikke nødvendigt at udbløde tomaterne i kogende vand.

Mad til i morgen

Er der laks i tomatsauce tilovers, så brug den evt. i en nem lasagne. Læg saucen i et ovnfast fad - lagvis med lasagneplader og dampet spinat, presset fri for væde. Bag retten i ovnen, til lasagnepladerne er møre.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %
Print