Laks med kanel og mandler

Ovnbagt laks med dejlig smag af fennikel, kanel og mandler. Serveres med en sød yoghurtdressing.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks med kanel og mandler

Ovnbagt laks med dejlig smag af fennikel, kanel og mandler. Serveres med en sød yoghurtdressing.

Antal portioner
  • 1 porre
  • 2 fennikler
  • 600 g laksefilet
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 dl mandelflager

Appelsindressing

TIlbehør

  • 1 kg bagte kartoffelbåde
  • 2 appelsiner i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Rengør porre og fennikler. Skær dem i tynde skiver. Læg grøntsagerne sammen med laksen i et ovnfast fad (ca. 5 x 25 x 30 cm). Fordel smør, hvidløg, salt, peber herpå og drys kanel og mandelflager på fisken. Bag fisken midt i ovnen.

Appelsindressing

Rør fraiche sammen med appelsinskal, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Server laksen straks sammen med kartoffelbåde og appelsinstykker.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %
Print