Laks på salat
45 min

Laks på salat

Salaten er frisk og dejlig - og den varme laks passer perfekt til det grønne og syrlige.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laks på salat

Salaten er frisk og dejlig - og den varme laks passer perfekt til det grønne og syrlige.

Antal portioner
  • 3 dl broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • ½ liter vand
  • 2 dl friske eller optøede frosne fine ærter
  • ¾ liter feldsalat i buketter
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver fersk laksefilet - uden skind, tyndtskåret
  • 30 g smør
  • 4 spsk rasp
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød
  • 4 halve limefrugter

Fremgangsmåde:

Kom broccolien i en gryde med kogende vand. Lad broccolien blive i gryden i ca. 1 min. - uden låg. Hæld den i en sigte og brus over med koldt vand. Anret broccoli, ærter og feldsalat på tallerkener og drys med salt og peber.

Læg lakseskiverne på en bageplade med alufolie. Bland fedtstoffet med med rasp, persille, hvidløg og salt. Fordel raspblandingen på laksen og grill eller bag den midt i ovnen. Løft forsigtigt fisken over på tallerkenerne og spis med det samme.

Grill

Ca. 4 min. eller

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %
Print