Lakse- og kartoffelkager med kapersdip

Fisk og kartofler på en ny måde - prøv det!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lakse- og kartoffelkager med kapersdip

Fisk og kartofler på en ny måde - prøv det!

Antal portioner
  • 4 store kartofler
  • 500 g laksefilet uden skind
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g smør

Dressing

  • ¼ liter Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 spsk kapers uden lage
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 gulerødder i tynde skrå skiver
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • 200 g sukkerærter strimlet på langs
  • 2 spsk æblevineddike
  • 2 spsk ahornsirup
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g flutes

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne halvmøre - ca. 8 min., pil dem og lad dem afkøle. Hak laksekødet meget fint og riv kartoflerne groft på et rivejern. Bland laks og kartofler sammen med en gaffel og tilsæt rødløg, salt og peber. Lav ca. 16 "frikadeller". Lad halvdelen af fedtstoffet smelte i en pande og steg halvdelen af "frikadellerne" ved jævn varme ca. 4 min. på hver side. Gentag med resten af fedtstof og "frikadeller".

Dressing

Rør yoghurt sammen med rødløg, kapers, salt og peber. Smag til.

Blancher grøntsagerne et par minutter i kogende, letsaltet vand og lad dem dryppe godt af. Vend dem i en skål med vineddike, sirup, salt og peber. Smag til.

Tip

Lakse- og kartoffelkagerne er meget hurtigt lavet, hvis kartoflerne er kogt dagen i forvejen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print