Laksebøffer med tatarsauce

En dejlig let og farverig ret med masser af krydderurter. Tatarsaucen giver et fint kraftigt modspil til den milde fisk og grøntsagerne.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksebøffer med tatarsauce

En dejlig let og farverig ret med masser af krydderurter. Tatarsaucen giver et fint kraftigt modspil til den milde fisk og grøntsagerne.

Antal portioner

Tatarsauce

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kg skrabede nye kartofler
  • 4 rødløg i kvarte (ca. 300 g)
  • 6 flækkede, skrabede gulerødder - gerne med lidt top (ca. 200 g)
  • 2 fennikler i skiver (ca. 300 g)
  • 200 g rensede haricots verts
  • 25 g smør
  • 1 dl hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, basilikum, dild og purløg

Laksebøffer

  • 900 g renset laksefilet uden skind
  • 2 dl hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, basilikum, dild og purløg
  • 2 tsk citronpeber
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Tatarsauce

Hak æg, cornichoner og kapers fint og vend det sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er halvmøre. Kom gulerødder og løg i gryden og kog i ca. 3 min. Tilsæt fennikel og bønner og kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem sammen med smør og krydderurter - lige inden serveringen.

Laksebøffer

Hak imens laksekødet groft med en kniv og vend det sammen med krydderurter og citronpeber. Form den hakkede laks til 12 bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på den ene side. Vend dem, skru ned til svag varme og steg laksebøfferne i ca. 5 min. - du kan evt. stege de 6 af bøfferne til 2. servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Til denne fyldige ret vil en tør, fyldig hvidvin på riesling-druen være perfekt. Find en god Alsace-vin, gerne en grand cru! Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks