Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

Fiskefrikadeller....det er der ingen ben i. Her i en lækker version med laks, serveret med knasende sprød agurkesalat og rygeostdressing.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

Fiskefrikadeller....det er der ingen ben i. Her i en lækker version med laks, serveret med knasende sprød agurkesalat og rygeostdressing.

Antal portioner
  • 250 g laksefilet uden skind
  • 250 g lyssejfileter uden skind
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ¾ dl mælk
  • 50 g majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
  • 25 g smør

Rygeostdressing

  • 3 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
  • 2 tsk groft salt
  • 2 agurker i tern (ca. 500 g)
  • ½ spsk blå birkes

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 300 g softkerne rugbrød
  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Hak lakse- og sejfileten fint med en skarp kniv. Rør fisken godt med salt og peber. Tilsæt æg, mælk og majsstivelse og bland farsen godt. Form den til 16 små laksefrikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg laksefrikadellerne ca. 8 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.

Rygeostdressing

Rør rygeost og fraiche sammen og vend dild, salt og peber i. Stil rygeostdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Drys løgene med salt, vend rundt og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 10 min. Knug løgene med saltet og skyl dem derefter godt i en sigte. Dup løgene tørre. Bland agurk og rødløg og kom det i en skål. Drys med birkes og server salaten sammen med laksefrikadeller, rygeostdressing, rugbrød og lime.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print