Laksekarbonader med dildsauce

Laksekarbonaderne er lækre på buffeten og smager dejligt sammen med dildsauce og mandelbrød
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksekarbonader med dildsauce

Laksekarbonaderne er lækre på buffeten og smager dejligt sammen med dildsauce og mandelbrød

24 personer

Opskriften gælder for 24 personer

Laksekarbonader

  • 2 kg laksefilet uden skind
  • 3 spsk fintrevet skalotteløg
  • 2 æg
  • 1 dl grofthakket dild
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dildsauce

Pynt:

  • dildkviste

Tilbehør:

  • brød, fx mandelbrød - se opskrift

Fremgangsmåde:

Laksekarbonader

Hak laksefileten groft med en kniv og rør laksekødet sammen med løg, æg, dild, salt og peber. Form 48 små laksekarbonader og stil dem tildækket i køleskabet.

Dildsauce

Pisk fløden let stiv. Rør fraiche med ravigottesauce, dild, salt og peber. Vend forsigtigt fløden i og smag til. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør dildsaucen op inden serveringen.

Brun laksekarbonaderne i gyldent smør i en pande, ca. ½ min. på hver side. Fordel dem på 2 plader med bagepapir og hæld stegesmørret over. Steg karbonaderne færdige midt i ovnen, ad 2 gange.

Ved serveringen

Anret karbonaderne på lune fade og server saucen i skåle ved siden af.

Stegetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 55801 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 44 %
Print