Laksesalat på sprød krydderurtebund

Forret med røget laks serveret på sprød krydderurtesalat - en lækker forret for både øjne og mund!
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksesalat på sprød krydderurtebund

Forret med røget laks serveret på sprød krydderurtesalat - en lækker forret for både øjne og mund!

Antal portioner

Laksesalat

  • 250 g Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 finthakket grøn peberfrugt (ca. 125 g)
  • 2 spsk finthakket purløg
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 150 g finthakket røget laks
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g friséesalat
  • 25 g blandede friske krydderurter - fx purløg, kørvel og brøndkarse
  • 50 g skiveskåret røget laks i strimler

Pynt

  • friske krydderurter, fx purløg, kørvel og brøndkarse
  • citroner i både

Tilbehør

  • 100 g lunt flutes i 4 skiver

Fremgangsmåde:

Laksesalat

Vend cremefraiche, peberfrugt, purløg og citronsaft sammen i en skål. Vend laks, salt og peber i og smag til.

Skyl salat og krydderurter og lad det dryppe godt af i et dørslag. Pluk salat og krydderurter i mindre stykker og vend dem sammen i en skål.

Læg salat og krydderurter på et fad. Anret ca. halvdelen af laksesalaten herpå og server resten i en skål ved siden af. Fordel laks i strimler ovenpå. Pynt med friske krydderurter og citronbåde. Server laksesalaten med lune flutes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 51 %
Print