Lam i dildsauce
60+ min

Lam i dildsauce

En nem og cremet alt-i-en ovnret med fyldig smag.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lam i dildsauce

En nem og cremet alt-i-en ovnret med fyldig smag.

Antal portioner
  • 1¼ kg lammebov eller -ryg i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 25 g smør

Dildsauce

  • 7 gulerødder i mindre stykker
  • 2 zittauerløg i mindre stykker

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Drys kødstykkerne med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet på alle sider ca. 4 min. Læg kødet i en bradepande og steg det midt i ovnen i ca. ½ time.

Dildsauce

Bland fløde, vand og de øvrige ingredienser sammen og hæld dildsaucen i bradepanden sammen med gulerødder og løg. Steg i yderligere ca. ½ time.

Ved serveringen

Pynt med dild og server lam i dildsauce sammen med kartofler.

Tip

I stedet for lammebov og ryg med ben - kan du bruge 800 g udbenet lammebov i mindre stykker.

Stegetid

Ca. 1 time ved ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 47 %
Print