Lam i hvidkål

Lam i hvidkål er en velsmagende nordisk inspireret opskrift. Lammesmåkødet passer perfekt sammen med den kogte hvidkål og får masser af smag fra ingefær og karry.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lam i hvidkål

Lam i hvidkål er en velsmagende nordisk inspireret opskrift. Lammesmåkødet passer perfekt sammen med den kogte hvidkål og får masser af smag fra ingefær og karry.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm)
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2x2 cm)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk lys saucejævner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Del lammekødet i 2 portioner, og brun hver portion for sig. Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt hvidkålen og kog den med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Tilsæt fløden og bring retten i kog. Lad retten koge i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for lammesmåkød kan anvendes skinkesmåkød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 40 %
Print