Lam med couscous og karrydressing

De smukke safrangule gryn lyser smukt op på tallerkenen og står i flot kontrast til de grønne grøntsager og det stegte kød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lam med couscous og karrydressing

De smukke safrangule gryn lyser smukt op på tallerkenen og står i flot kontrast til de grønne grøntsager og det stegte kød.

Antal portioner

Karrydressing

  • 1 dl krydret mayonnaise, fx miracle whip balance
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk madraskarry
  • 50 g rosiner (ca. ¾ dl)
  • 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • ¼ tsk knuste safrantråde
  • ¼ liter kogende vand
  • 15 g smør
  • 400 g afpudset lammemørbrader
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 grønne squash i mindre stykker
  • 150 g sukkerærter i skrå stykker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Karrydressing

Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bland couscousgryn og safran sammen i en skål. Hæld det kogende vand over og lad grynene stå i 5-10 min. - rør med en gaffel et par gange mens couscousgrynene trækker.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Drys de 5 mørbrader med salt og peber og steg dem på alle sider (ca. 5 min. i alt). Tag mørbraderne op og hold dem varme. Skru op til kraftig varme og steg squashstykkerne i ca. 2 min. Tilsæt sukkerærter, salt og peber. Steg i yderligere ca. ½ min. og smag grøntsagsblandingen til.

Ved serveringen

Skær mørbraderne i mindre stykker og anret dem på tallerkener sammen med couscous og grøntsager. Server karrydressingen i en skål ved siden af.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print