Lammebov med kommen og 2 slags asparges
60+ min

Lammebov med kommen og 2 slags asparges

Smagfuld kødret - til både hverdag og fest.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammebov med kommen og 2 slags asparges

Smagfuld kødret - til både hverdag og fest.

Antal portioner

Kommenskrydret lammebov

  • 1½ tsk kommen
  • 50 g blødt smør
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 lammebov med ben (ca. 2½ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 stegepose (str. meget stor)

Asparges

  • 275 g hvide asparges
  • 275 g grønne asparges
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g champignoner i meget tynde skiver

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 240 g landbrød eller 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Lammebov

Rist kommen i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. Knus kommenfrøene - evt. i en morter og tag ½ tsk fra til drys. Bland resten i smørret sammen med salt. Skær de grove sener af lammeboven og fordel kommensmørret på begge sider af kødet. Drys med salt og peber og læg lammeboven i stegeposen. Luk og prik et lille hul i posen. Læg boven i ovnens bradepande og steg kødet midt i ovnen. Hæld stegeskyen fra lammeboven og skum fedtet af. Si skyen over i en lille gryde, bring skyen i kog og smag til. Hold kødet varmt.

Asparges

Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved mod rod og knæk de nederste hårde stykker af. Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Kom de hvide asparges i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt de grønne asparges og kog ved svag varme og uden låg i yderligere ca. 2 min.

Ved serveringen

Skær lammekødet i store stykker og anret dem på et fad sammen med de varme asparges og de rå champignoner. Hæld den varme sky over anretningen, drys med kommen og server straks.

Stegetid:

Ca. 3 timer ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 45 %
Print