Lammefilet med tapenade og lun salat
1 timer

Lammefilet med tapenade og lun salat

Ovnstegte lammefileter vendt i ost og rosmarin med en salat af lune kartofler og solkyssede tomater.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammefilet med tapenade og lun salat

Ovnstegte lammefileter vendt i ost og rosmarin med en salat af lune kartofler og solkyssede tomater.

Antal portioner
  • 1 kg små faste kartofler
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Lammefilet

  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 4 lammefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tapenade

Lun salat

  • 100 g semidried tomatoes
  • 1 liter blandet salat, fx roucola, spinatblade og rødbedeblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne, skær dem i halve og vend dem med olie, salt og peber. Læg kartoflerne i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen ned til 175°.

Lammefilet

Lad imens olien blive varm i en pande. Drys lammefileterne med salt og peber og brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg lammefileterne på en plade med bagepapir.

Tapenade

Rør ost, rasp, rosmarin og smeltet smør sammen. Smør tapenaden ovenpå de brunede lammefileter - brug evt. fingrene. Steg lammefileterne midt i ovnen.

Lun salat

Vend de varme kartofler med tomat, salat, salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Skær lammefileterne i skiver og anret dem på tallerkener sammen med den lune salat. Server straks.

Bagetid for kartofler

Ca. ½ time ved 225°.

Stegetid for lammefileter

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %
Print