Lammefilet og grøntsagstårn
45 min

Lammefilet og grøntsagstårn

Dekorativ ret med et tårn af spinat, peberfrugt, aubergine, squash og blåskimmelost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammefilet og grøntsagstårn

Dekorativ ret med et tårn af spinat, peberfrugt, aubergine, squash og blåskimmelost.

Antal portioner

Grøntsagstårn

  • 350 g friske spinatblade
  • 2 røde peberfrugter i 12 store stykker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g Castello® creamy Blue
  • 1 aubergine i 12 skiver
  • 1 grøn squash i 12 skiver
  • 6 bambusspyd - ca. 10 cm lange

Lammefilet

  • 2 lammefileter (ca. 125 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 120 g landbrød

Fremgangsmåde:

Grønsagstårn

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem i flere hold vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Kom spinatbladene i en sigte og pres dem fri for væde. Drys peberfrugterne med salt og peber. Grill dem på en meget varm grillpande i ca. 2 min. Del osten i 12 stykker. Læg 6 aubergineskiver i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Herpå en skive squash, lidt spinat, et stykke peber og et stykke ost. Bliv ved til grøntsager og ost er brugt. Stik et spyd i hvert grøntsagstårn og bag dem midt i ovnen.

Lammefilet

Pensl imens lammefileterne med olie og steg dem på en meget varm grillpande, ca. 3 min. på hver side (ca. 6 min. i alt). Drys med salt og peber.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende 500 g optøet, frossen helbladet spinat - pres væden af bladene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 43 %
Print