Lammefrikadeller med kardemommekrydret bulgur og citronsauce

Mærk de sydlandske himmelstrøg i denne marokansk inspirerede lammeret, serveret med bulgur og citronsauce.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammefrikadeller med kardemommekrydret bulgur og citronsauce

Mærk de sydlandske himmelstrøg i denne marokansk inspirerede lammeret, serveret med bulgur og citronsauce.

Antal portioner

Lammefrikadeller

  • 300 g hakket lammekød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 50 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk rapsolie

Kardemommekrydret bulgur

  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 350 g grov bulgur (ca. 3½ dl)
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
  • 3 finthakkede bananskalotteløg (ca. 150 g)
  • 2 store finthakkede hvidløgsfed
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 250 g broccoli i små bukketter

Pynt

  • bredbladet persille eller koriander

Fremgangsmåde:

Lammefrikadeller

Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt æg og de øvrige ingredienser bortset fra olien og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad olien blive varm i en pande, ved kraftig varme. Form med en ske farsen til 16 frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme i ca. 16 min. - vend af og til.

Kardemommekrydret bulgur

Bring imens bouillon i kog i en stor tykbundet gryde. Tilsæt bulgur og de øvrige ingredienser bortset fra broccoli. Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen tilsæt broccoli og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Smag til.

Kom samtidig citronsaucen i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Server frikadeller og krydret bulgur sammen med citronsaucen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print