Lammegryde med dadler

Lækker lammegryde med dadler, kanel og ingefær - toppet med smørristede mandler og persille.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammegryde med dadler

Lækker lammegryde med dadler, kanel og ingefær - toppet med smørristede mandler og persille.

Antal portioner
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 800 g lammekød i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g dadler uden sten
  • 1 dåse afdryppede kikærter i vand (a ca. 310 g)
  • 25 g smør
  • 30 g mandler - smuttede

Couscous

  • 240 g couscousgryn (ca. 3 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3½ dl vand
  • 25 g smør

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g blandet grøn salat
  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Kom mel, salt og peber i en skål - og vend kødet rundt heri. Hæld kødet i en sigte og ryst det overskydende mel af. Lad olien blive varm i en sauterpande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 5 min. - og tag det op.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt kanel, gurkemeje, ingefær og kød og steg det ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt bouillon, dadler og kikærter. Læg låg på og steg lammegryden færdig i ovnen - til kødet er mørt.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg mandlerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. - til de er gyldne.

Kom imens couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. Tilsæt smør og rør rundt med en gaffel til det er smeltet. Smag lammegryden til, drys med mandler og bredbladet persille. Server straks med couscous, blandet salat og limebåde.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 65,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %
Print