Lammekød med grape

En skøn krydret gryderet med grønne bønner, rosiner og salatost. Server med ris eller bulgur.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammekød med grape

En skøn krydret gryderet med grønne bønner, rosiner og salatost. Server med ris eller bulgur.

Antal portioner
  • 2 rosa grapefrugter
  • 3 rødløg i både
  • 350 g friske haricots verts
  • 800 g afpudset lammeculotte
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 60 g rosiner (ca. 1 dl)
  • 1 dl hønsebouillon eller lammebouillon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk sukker
  • evt. lidt lys saucejævner

Pynt

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled eller bulgur (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Kom løgbåde og bønner i kogende letsaltet vand og kog grøntsagerne uden låg i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Skær lammekødet i tern. Lad olien blive varm i en sauterpande eller stegegryde. Brun kødet i mindre portioner - det skal være godt brunt - det giver smag. Tag kødet op og sauter grøntsagerne sammen med hvidløg, spidskommen og rosiner i ca. 2 min. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt grapesaft og bouillon. Skru ned og lad det koge ved svag varme i ca. 4 min. - stadig uden låg. Smag til med salt, peber og sukker. Hvis saucen er for tynd kan den jævnes med lidt lys saucejævner. Vend grapebåde i retten lige inden serveringen. Mos osten groft, fx med en gaffel. Drys ost og persille på retten og server straks sammen med nykogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print