Lammekoteletter med kartofler og ostedrys

Hvid ost, oliven og mynte komplimenterer lammekødet helt fantastisk.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammekoteletter med kartofler og ostedrys

Hvid ost, oliven og mynte komplimenterer lammekødet helt fantastisk.

Antal portioner

Kartoffelbåde

  • 5 store kartofler (ca. 1 kg)
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostedrys

Salat

  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk olivenolie
  • 3 tsk vand
  • 3½ liter hovedsalat revet i grove stykker
  • 18 cherrytomater i halve
  • 15 sorte oliven uden sten - i kvarte

Lammekoteletter

  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 4 lammekoteletter (ca. 500 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffelbåde

Vask kartoflerne godt og skær dem i både. Kom kartoffelbådene i en skål, tilsæt olie og bland det godt. Spred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Vend i kartoflerne af og til. Drys de færdigbagte kartoffelbåde med salt og peber.

Ostedrys

Lad osten dryppe godt af og mos den med en gaffel. Vend persille og pebermynte i og anret det i en skål.

Salat

Pisk citronsaft, olie og vand sammen. Smag til. Anret salat, tomater og oliven i et fad.

Lammekoteletter

Skær 3-4 snit i kanten af hver kotelet. Lad smørret gyldne i en pande. Tilsæt knust hvidløg og steg koteletterne ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og peber.

Ved serveringen

Hæld dressingen over salaten.

Bagetid

Sæt kartoffelbådene i kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 45 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 56 %
Print