Lammelasagne
1 timer

Lammelasagne

En lasagne med spinat, karrysauce og lammekød - prøv det!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammelasagne

En lasagne med spinat, karrysauce og lammekød - prøv det!

Antal portioner
  • 600 g friske spinatblade

Kød

  • 2 hakkede zittauerløg
  • 2 store knuste fed hvidløgsfed
  • 400 g hakket lammekød
  • 1¼ tsk groft salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber

Karrysauce

  • 8 tørrede, forkogte lasagneplader
  • ½ honningmelon i tern
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

  • 240 g tyrkiske brød

Fremgangsmåde:

Spinat

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til spinatbladene er "faldet" sammen. Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde.

Kød

Svits løg, hvidløg og lammekød i en tykbundet gryde ved kraftig varme ca. 2 min. til kødet smuldrer og skifter farve. Tilsæt salt og peber.

Karrysauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æble og løg i ca. ½ min. Tilsæt hvid MælkeSauce og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i 2 min. og smag til med salt og peber.

Fordel karrysauce, lammekød, lasagneplader og spinat i et smurt, ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: 1½ dl karrysauce og 1/3 spinat. Fordel herover 1/3 lammekød og halvdelen af lasagnepladerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med karrysauce. Pres let så saucen dækker helt. Bag lasagnen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Vend melon, honning og appelsinsaft sammen i en skål. Server melonen til lasagnen sammen med brød.

Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende 500 g frossen, optøet helbladet spinat - pres væden af bladene.

Post Ingredients Comment

Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 32 %
Print