Lammeryg med bønner
60+ min

Lammeryg med bønner

Lækker lammeryg med bønnesalat - perfekt som weekendmad eller til gæster.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammeryg med bønner

Lækker lammeryg med bønnesalat - perfekt som weekendmad eller til gæster.

Antal portioner

Dagen før

  • 75 g kikærter (ca. 1 dl)
  • 75 g røde kidneybønner
  • 6 dl vand
  • 1 kg dobbelt lammeryg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Kikærter og kidneybønner, fortsat

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Marinade

  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie
  • 2 spsk vand
  • 400 g rensede grønne bønner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Sauce

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Dagen før

Skyl kikærter og kidneybønner og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 1 døgn.

Rids fedtkanten på lammeryggen. Gnid stegen med salt og peber og læg den på en rist midt i ovnen. Hæld vandet i en lille bradepande og stil den på en plade under stegen. Steg lammeryggen i ca. ½ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Steg evt. lammeryggen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. 25 min. Gem lammeskyen.

Kikærter og kidneybønner, fortsat

Hæld kikærter og kidneybønner til afdrypning i en sigte. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Hæld ærter og bønner til afdrypning i en sigte.

Marinade

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og vend de lune kikærter og kidneybønner sammen med marinaden. Lad dem trække i ca. ½ time.

Kom de grønne bønner i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 6 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og overbrus med koldt vand.

Sauce

Bring lammesky og piskefløde i kog i en gryde. Tilsæt salt og peber. Drys saucejævner i under omrøring og lad saucen koge i ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til.

Lad osten dryppe af. Læg kikærter og kidneybønner med marinade, grønne bønner og ost lagvis i et stort fad. Skær lammekødet fra benet og skær derefter kødet i skiver. Anret dem på et varmt fad og server straks.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 51 %
Print