Lammespyd med abrikoser
60+ min

Lammespyd med abrikoser

Søde grillspyd. Server dem en lun sommeraften med dit yndlingstilbehør.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammespyd med abrikoser

Søde grillspyd. Server dem en lun sommeraften med dit yndlingstilbehør.

Antal portioner
  • 8 grillspyd

Marinade

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dl blendet abrikosmarmelade
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g lammefileter
  • 2 zittauerløg
  • 16 tørrede abrikoser

Fremgangsmåde:

Lad grillspyddene ligge i vand i ca. ½ time.

Marinade

Rør tomatpuré, marmelade og de øvrige ingredienser sammen.

Skær kødet i ca. 24 tern (ca. 2 x 2 cm) og vend dem sammen med halvdelen af marinaden. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Pil løgene og skær dem i 16 både. Træk skiftevis kød, løg og abrikoser på grillspyddene.

Lad en grillpande blive godt varm (ca. 4 min.). Steg spyddene ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Tag spyddene af panden, vend dem sammen med resten af marinaden og server dem straks.

Tip

Grill dem udendørs en lun sommeraften og spis dem til en god salat, nye kartofler eller ca. ½ portion regnbuesalat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %
Print