Langtidsbraisseret lammehals
60+ min

Langtidsbraisseret lammehals

Dejlig mørt lam serveret med sød kartoffelkompot og haricots verts.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Langtidsbraisseret lammehals

Dejlig mørt lam serveret med sød kartoffelkompot og haricots verts.

Antal portioner
  • 1 udbenet lammehals (ca. 1 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl friske timianblade
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 3½ dl tør hvidvin, fx pinot gris

Sød kartoffelkompot

Tilbehør

  • 600 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Bred lammehalsen ud på et spækbræt - skær evt. nogle snit på langs, så kødet bliver fordelt når du breder den ud. Drys med salt, peber, timian og citronskal. Læg en kanelstang på og rul lammehalsen sammen på den lange led - som en rullepølse. Snør lammehalsen med kødsnor og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun lammehalsen i ca. 3 min. ialt - på alle sider. Læg den i en lille bradepande og tilsæt hvidvin. Dæk bradepanden med alufolie - så det lukker helt tæt. Steg lammehalsen midt i ovnen. Tag alufolien, skru op for temperaturen og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 70°. Hæld skyen gennem i en sigte - over i en gryde. Bring skyen i kog, skum den og lad den koge ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage. Smag til.

Sød kartoffelkompot

Kog kartoflerne møre. Tag "kødet" ud og skær det i mindre stykker. Kom kartofler, vanilje, chili, fløde, salt og peber i en skål og mos det med en håndmikser eller en kartoffelstøder - der skal være en god balance mellem vanilje, chili, det må ikke blive for sødt.

Ved serveringen

Varm kartoffelkompotten i en tykbundet gryde under omrøring. Fjern snoren fra kødet og skær det i skiver. Server kompot og kød sammen med dampede haricots verts - og en smule sky.

Denne ret skal nok ikke spises ret meget længere end hen til slutningen af marts. I År (2008) kunne det være en god påskeret da påsken falder meget tidligt. Essensen af det enkle, simple køkken hvor råvarervalg og tilberedning er altafgørende for det gode resultat. Har du en god cocotte er det perfekt at tilberede i en sådan, ellers en bradepande der er tildækket.

Stegetid

Ca. 5 timer ved 70°.

Stegetid

Ca. ½ time ved 125°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 43 %
Print