Langtidsstegt and med glaseret rødkål
60+ min

Langtidsstegt and med glaseret rødkål

Langtidsstegt and med tilbehør, der har fået et lille tvist. Her er det rødkålen, der er glaseret i brunet sukker og har fyld af nødder, rosiner og tørrede tranebær....en fin ny variant.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Langtidsstegt and med glaseret rødkål

Langtidsstegt and med tilbehør, der har fået et lille tvist. Her er det rødkålen, der er glaseret i brunet sukker og har fyld af nødder, rosiner og tørrede tranebær....en fin ny variant.

Antal portioner
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 2 ænder (a ca. 3600 g)
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter vand

Rødkål

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 25 g smør
  • 900 g snittet rødkål
  • 100 g rosiner, fx sultanas
  • 75 g tørrede tranebær
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Hak nødderne groft.

Rens, skyl og tør ænderne. Fjern fjerrester og klip vingespidser og gump af. Gnid ænderne udvendigt og indvendigt med salt og peber. Læg ænderne med brystet nedad på ovnens rist. Kom vand, vingespidser og hals i ovnens bradepande. Læg risten ovenpå og brun ænderne midt i ovnen. Vend dem med brystet opad efter ca. 15 min. og brun brystsiden. Skru ned for ovnen og steg ænderne færdige - mærk om lårene sidder løst og se om kødsaften er klar.

Rødkål

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme. Svits rødkålen under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt rosiner, tranebær, citronsaft, salt og peber. Tag panden af varmen, læg låg på og lad rødkålen trække i ca. 5 min. (kålen kan laves i god tid og lunes.) Hæld den overskydende væde fra rødkålen og vend de ristede nødder og persille i - lige inden serveringen.

Sauce

Si andeskyen over i en gryde. Skum fedtet af og mål skyen - der skal være ca. 2½ dl (kog ind eller tilsæt vand). Bring skyen i kog. Tag gryden af varmen og pisk fløde og saucejævner i skyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Del ænderne i underlår, overlår og vinger. Del hvert bryststykke i 3-4 stykker. Læg kødet i et ovnfast fad - grill evt. et par minutter, så skindet bliver mere sprødt. Server de stegte ænder sammen med rødkål, sauce og kartofler.

Tip

Du kan stege ænderne dagen før. Lad ænderne køle af, del dem i stykker og læg stykkerne i en bradepande. Pensl evt. med lidt andefedt og stil ænderne tildækket i køleskabet. Lun ænderne inden serveringen ved 100° i ca. 45 min. Grill dem et par minutter til sidst, så skindet bliver sprødt.

Ristning af hasselnødder

Ca. 5 min. ved 225°.

Bruning af ænder

Ca. ½ time ved 225°.

Stegetid for ænder

Ca. 4 timer ved 125°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 39750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 64 %
Print