Lasagne italienne
Bedømmelse (56)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Lasagne italienne

God gammeldags lasagne med kødsauce og hjemmelavet mornaysauce. Server med tomatsalat.

Antal portioner

Kødsauce

  • 1 hakket stort zittauerløg
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret frisk timian eller basilikum
  • 12 tsk tørret oregano
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 12 dl oksebouillon

Mornaysauce

  • 30 g smør
  • 3 12 spsk hvedemel
  • 6 dl kogende mælk
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 12 tsk revet muskatnødder
  • 150 g revet ost, fx Arla Klovborg® ML 25% (45+)
  • 250 g forkogte lasagneplader
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 520 g tomatsalat

Kødsauce

Svits løg og kød i gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.

Mornaysauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.

Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og mornaysauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være mornaysauce.

Drys med rasp og fordel smørret herpå. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnen mør.

Tip

Ved frysning: Bag den optøede lasagne ca. 35 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Kan fryses inden bagning - se tip.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 1 timer