Lasagne med auberginer

Lækker middelhavs-inspireret opskrift på lasagne med auberginer. Retten supplerer magert, hakket oksekød med lækker bacon og soltørrede tomater. En dejlig kombination.
Fryseegnet
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne med auberginer

Lækker middelhavs-inspireret opskrift på lasagne med auberginer. Retten supplerer magert, hakket oksekød med lækker bacon og soltørrede tomater. En dejlig kombination.

Antal portioner

Kødsauce

  • 150 g bacon i tynde skiver
  • 800 g magert hakket oksekød
  • 2 auberginer i store tern
  • 4 hakkede zittauerløg
  • 50 g grofthakkede soltørrede tomater
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 dl tør rødvin, fx chianti
  • 2 tsk sukker
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 480 g landbrød
  • 600 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Kødsauce

Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem i en stor gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt det hakkede kød og svits ca. 3 min. eller til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt auberginer, løg, de to slags tomat, rødvin og krydderier. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. ½ time. Smag saucen til.

Smør 2 brødforme (a ca. 2½ liter) med smør. Del lasagnepladerne i 12 portioner - de skal passe nogenlunde til formenes størrelse.Fordel kødfyld, ostesauce og lasagneplader i de 2 smurte brødforme således: Kom først 1½ dl kødsauce i bunden af hver form. Hæld dernæst ½ dl ostesauce i hver og dæk med et lag lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med resten af ostesauce. Drys lasagnen med rasp og bag den, på en plade med bagepapir, midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tip

I stedet for friske lasagneplader kan du bruge 400 g tørrede lasagneplader.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %
Print