Lasagne med kalkun eller oksekød
60+ min

Lasagne med kalkun eller oksekød

Hjemmelavet lasagne med kalkun eller oksekød, når det er bedst! Prøv denne opskrift, og nyd kombinationen af de hakkede grøntsager, kød og mornaysauce.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne med kalkun eller oksekød

Hjemmelavet lasagne med kalkun eller oksekød, når det er bedst! Prøv denne opskrift, og nyd kombinationen af de hakkede grøntsager, kød og mornaysauce.

Antal portioner

Kødsauce

  • 10 g smør
  • 500 g hakket kalkunbryst eller oksekød (9%)
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 2 store knuste fed hvidløgsfed
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g blandet salat af fx romainesalat, gulerødder og ærter
  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Kødsauce

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Vend de hakkede tomater, løg, hvidløg, oregano og salt sammen med det brunede kød.

Fordel kødsauce, mornaysauce og lasagneplader i et ovnfast fad (ca. 7 x 21 x 27 cm) således: Kom først 4 dl kødsauce i bunden af fadet. Fordel dernæst 1 dl mornaysauce og 4 lasagneplader. Lav 2 omgange mere - slut med resten af mornaysaucen. Pres let, så saucen dækker. Bag lasagnen midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Server den varme lasagne sammen med salat og brød.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 18 %
Print