Lasagne med laks

En skøn lasagne med laks, spinat og masser af smag.
Bedømmelse (44 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne med laks

En skøn lasagne med laks, spinat og masser af smag.

Antal portioner

Tilbehør

  • 200 g grøn salat
  • 150 g landbrød

Fremgangsmåde:

Rens laksen for eventuelle ben. Skær fisken i 12 tynde skiver. Skyl spinaten og damp den i det vand, der hænger ved – spinaten skal lige falde sammen. Bland spinaten med løg, muskatnød, salt og peber. Del blandingen i 3 portioner. Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm): 4 skiver laks, 4 lasagneplader, en portion spinatblanding og 1½ dl mornaysauce. Gentag endnu 2 gange – slut med resten af mornaysaucen. Drys ost over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for chalotteløg kan du bruge zittauerløg. Uden for sæsonen kan du bruge optøet, frossen helbladet spinat. Lasagnen kan også bages i 4 portionsforme (ca. 3 x 10 x 18 cm). Bag de 4 lasagner ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print