Lasagne med laks
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Lasagne med laks

En skøn lasagne med laks, spinat og masser af smag.

Antal portioner
  • 400 g laksefileter uden skind
  • 600 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 10 hakkede chalotteløg
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 tørrede, forkogte lasagneplader
  • 12 liter Karolines Køkken® Mornaysauce 4%
  • 75 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%

Tilbehør

  • 200 g grøn salat
  • 150 g landbrød

Rens laksen for eventuelle ben. Skær fisken i 12 tynde skiver. Skyl spinaten og damp den i det vand, der hænger ved – spinaten skal lige falde sammen. Bland spinaten med løg, muskatnød, salt og peber. Del blandingen i 3 portioner. Læg lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm): 4 skiver laks, 4 lasagneplader, en portion spinatblanding og 1½ dl mornaysauce. Gentag endnu 2 gange – slut med resten af mornaysaucen. Drys ost over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tips

I stedet for chalotteløg kan du bruge zittauerløg. Uden for sæsonen kan du bruge optøet, frossen helbladet spinat. Lasagnen kan også bages i 4 portionsforme (ca. 3 x 10 x 18 cm). Bag de 4 lasagner ca. ½ time ved 200°.

Post Ingredients Comment

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: