Lasagne med spinat

Spinat giver lasagne et frisk pust og får retten til at virke lettere. Spinatlasagne er en skøn vegetarret, som selv børnene vil elske.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lasagne med spinat

Spinat giver lasagne et frisk pust og får retten til at virke lettere. Spinatlasagne er en skøn vegetarret, som selv børnene vil elske.

Antal portioner

Tomatsauce

  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 fintrevne zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g landbrød
  • 150 g grøn salat
  • 150 g agurk i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til spinatbladene er "faldet sammen". Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde. Lad osten dryppe af.

Tomatsauce

Bland de hakkede tomater, løg, hvidløg, sukker og salt i en skål.

Fordel tomatsauce, spinat, ost og pasta i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: Kom først ca. 2½ dl af tomatsaucen i fadet. Dernæst 1/3 af spinaten. Fordel herover 1/3 af osteternene og ½ af pastaen. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med ost. Hæld pastasauce over retten og pres let, så saucen dækker helt. Bag "lasagnen", på en plade med bagepapir, midt i ovnen. Lad "lasagnen" trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende 500 g optøet, frossen helbladet spinat - pres væden af bladene.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 34 %
Print