Let karrykrydret gryde med marineret melon

Den marinerede melon giver et dejligt sødt og syrligt pift til den lette og lyse gryderet.
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Let karrykrydret gryde med marineret melon

Den marinerede melon giver et dejligt sødt og syrligt pift til den lette og lyse gryderet.

Antal portioner

Marineret melon

  • ¾ dl hvid balsamicoeddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 300 g skrællet kantalupmelon
  • 600 g nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 svinemørbrad i 1 cm skiver (ca. 400 g)
  • 1 tsk karry
  • 2 nye zittauerløg eller salatløg i tynde både (ca. 200 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 grøn squash i stave (ca. 200 g)
  • 150 g flækkede sukkerærter
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Marineret melon

Bring eddike, sukker og stjerneanis i kog i en lille gryde. Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Skær melonen i tern (ca. 2 x 2 cm) og hæld den varme sukkerlage over. Stil melonen tildækket på køkkenbordet. Hæld lagen fra lige inden serveringen.

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme i ca. 15 min., eller til de lige netop er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg mørbradskiverne ca. 1½ min. på hver side og tag dem op. Lad resten af smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Svits løgene ved jævn varme i ca. 2 min. Kom fløde, de varme kartofler, squash, sukkerærter, de stegte mørbradskiver og salt i gryden og bring saucen i kog ved kraftig varme - rør forsigtigt. Varm karrygryden godt igennem, smag til og server straks sammen med marineret melon - som I kan drysse henover retten eller spise til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 25 %
Print