Letsaltet kylling med ostesauce
60+ min

Letsaltet kylling med ostesauce

Glæd dig til at sætte tænderne i en letsaltet kylling med ostesauce. Opskriften er simpel og byder på en skarp og cremet smagsoplevelse!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Letsaltet kylling med ostesauce

Glæd dig til at sætte tænderne i en letsaltet kylling med ostesauce. Opskriften er simpel og byder på en skarp og cremet smagsoplevelse!

Antal portioner
  • 1 spsk sukker
  • 50 g groft salt
  • 1 kylling

Kogelage

  • 1½ liter vand
  • 1 gulerod i skiver
  • 1 zittauerløg
  • 10 sorte peberkorn

Ostesauce

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler og
  • 600 g blandede grøntsager, fx minimajs, sukkerærter og gulerødder

Fremgangsmåde:

Bland sukker og salt sammen. Gnid kyllingen ind i blandingen udvendigt og indvendigt. Læg den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Kogelage

Skyl kyllingen og kog den i lagen ved svag varme i ca. 45 min.

Ostesauce

Pisk melet og mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt osteternene og kog saucen i ca. 2 min. til osten er smeltet. Smag den til med citronsaft, salt og peber.

Ved serveringen

Skær kyllingen i 4-6 stykker og hæld lidt af saucen over. Server resten i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10344 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %
Print