Leverspyd med squashsalat
60+ min

Leverspyd med squashsalat

Leverspyd med squashsalat er en lækker fedtfattig hovedret. Kalveleveren er marineret i en dejlig marinade, som smager himmelsk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Leverspyd med squashsalat

Leverspyd med squashsalat er en lækker fedtfattig hovedret. Kalveleveren er marineret i en dejlig marinade, som smager himmelsk.

Antal portioner
  • 400 g kalvelever
  • 16 pillede skalotteløg (ca. 125 g)

Marinade

  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 3 spsk klippet frisk purløg

Squashsalat

  • 2 grønne squash i tændstiktynde strimler (ca. 500 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 2½ dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 3 spsk klippet frisk karse
  • friskkværnet peber

Grillspyd

  • 16 cherrytomater (ca. 225 g)
  • 1 grøn peberfrugt skåret i 8 stykker (ca. 125 g)
  • 8 grillspyd

Tilbehør

  • 350 g groft brød

Fremgangsmåde:

Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt. Skær den i 16 stykker. Læg lever og løg i en skål.

Marinade

Pisk hvidvinseddike sammen med salt og peber. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og purløg. Hæld marinaden over lever og løg. Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Vend leveren efter ca. ½ time.

Squashsalat

Kom squash og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl squashen i flere hold vand og tryk væden af i fx køkkenrulle. Rør yoghurt med karse og smag til med peber. Læg squashen i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld yoghurten heri.

Grillspyd

Fordel lever, løg, cherrytomater og peberfrugt på 8 grillspyd. Pensl med resten af marinaden. Grill spyddene øverst i ovnen.

Grill

Ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).

Tip

Grill spyddene på havegrill, ca. 3 min. på hver side (6 min. i alt).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7117 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print