Creme brulé

Creme brulé

60+ min
Creme brulé er en af de klassiske franske desserter, der består af fløde, vanilje, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprødt brændt sukker. Creme brulé betyder brændt creme - og det er jo lige hvad creme brulé er. Først bages cremen til creme bruléen i ovnen og så køles den ned. Den kolde creme drysses så med et tyndt lag sukker, som du karamelliserer med fx med en gasbrænder. Voila - så er din creme brulé klar til servering!
https://www.arla.dk/opskrifter/creme-brulee/

Sådan gør du

Bagetid:

ca. 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Creme brulé
  • Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen.
  • Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen.
  • Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet.
  • Stil creme brulérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
Ved serveringen
  • Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve.
  • Server straks.

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Cremen skal have en "glat" overflade. Har du ingen gasbrænder - så stil skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger i vandet. Drys med sukker og grill øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag skålene ud og server straks.

Energiindhold for hele retten:

6171 kJ / 1475 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1210 kJ / 289 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 5,1 % 3,6 g
Kulhydrat: 30,2 % 21,5 g
Fedt: 64,7 % 21,2 g
Mere inspiration

Her en anden skøn klassisk fransk dessert - en ualmindelig lækker kage.

Gateau Marcel
1 time
Gateau Marcel
(69)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Creme brulé
4 Æggeblommer
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ Vaniljestang - kornene heraf
¼ liter Piskefløde
1 dl Mælk
1 spsk Sukker