Limelaks

Herlig gratineret laks og pasta med saftige ovnbagte grøntsager - det er noget der dur!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Limelaks

Herlig gratineret laks og pasta med saftige ovnbagte grøntsager - det er noget der dur!

Antal portioner
  • 200 g skyllede cherrytomater
  • 1 aubergine i 2 cm tern
  • 4 rødløg i tynde både
  • ½ tsk olivenolie
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Limelaks

  • 1 laksefilet uden skind og ben
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 50 g røget laks i tynde strimler
  • ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid spaghetti
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Bland tomater, aubergine, løg, olie og vand i et ovnfast fad (ca. 16 x 28 cm). Drys salt og peber på grøntsagerne.

Limelaks

Rens laksefileten for eventuelle ben. Skær fisken i 4 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad (ca. 16 x 28 cm). Rør mel og 3 spsk fraiche sammen i en skål og tilsæt røget laks, limeskal, hakket basilikum, salt og peber. Vend til sidst forsigtigt resten af fraichen i. Fordel fraicheblandingen på laksestykkerne. Bag laks og grøntsager midt i ovnen.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 1½ dl pastavand fra. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den tilbage i gryden sammen med pastavand og limesaft. Vend godt rundt og kom spaghettien i varme dybe tallerkener. Vend rundt i de bagte grøntsager og fordel først dem og dernæst laksestykkerne over spaghettien. Pynt med basilikum og server straks sammen med limebåde.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %
Print