Løgkompot - til stærk ost
1 timer

Løgkompot - til stærk ost

Savner du noget lækkert til ostetallerknen? Så prøv, løgkompot - til stærk ost. Kompotten kombinerer rødløg og forårlsløg med sødmen fra honning, syrligheden fra citron og det skarpe fra snaps. Glæd dig.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Løgkompot - til stærk ost

Savner du noget lækkert til ostetallerknen? Så prøv, løgkompot - til stærk ost. Kompotten kombinerer rødløg og forårlsløg med sødmen fra honning, syrligheden fra citron og det skarpe fra snaps. Glæd dig.

Antal portioner
  • 3 rødløg i tynde både
  • 8 forårsløg i strimler og stykker
  • 2½ spsk honning
  • 10 sorte peberkorn
  • fintstrimlet skal af 1 citroner
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 4 spsk snaps, fx brøndum

Hertil

  • 450 g stærk gul ost, fx Castello Tistrup® 26% (45+) XL
  • 100 g ristede, saltede cashewnødder

Fremgangsmåde:

Kom de to slags løg i en lille gryde sammen med honning, peberkorn, citronskal og -saft. Damp blandingen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Vend i løgkompotten 1-2 gange. Tag gryden af varmen og tilsæt snaps. Kom løgkompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i skiver og anret dem på et fad sammen med løgkompot (uden lage) og cashewnøddekerner.

Drikkevarer

Øl og snaps.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 4 %
Print