Løgsuppe med ostebrød
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Løgsuppe med ostebrød

Franskinspireret klassiker med ostebrød, som gratineres i ovn ovenpå den portionsanrettede suppe.

Antal portioner
  • 2 store zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 liter vand
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 3 grønsagsbouillonterninger
  • 4 skiver franskbrød
  • 25 g smør
  • 100 g revet gul ost, fx Riberhus® ML 25% (45+)

Løgene pilles, skæres i tynde skiver og svitses i smør. Vandet tilsættes sammen med krydderier og bouillonterningerne. Det hele koger få minutter, til løgene er møre. - Suppen anrettes i 4 portionsskåle, som dækkes med en skive smørsmurt franskbrød og drysses med revet ost. Gratineres hurtigt i varm ovn ved 225°. Serveres straks.

Tip

Gratinerede ostebrød kan også serveres ved siden af suppen, hvis man foretrækker dette, fremfor at komme brødene i suppen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 63 %
  • Alkohol: 0 %