Lun brie i glas til svampechutney
30 min

Lun brie i glas til svampechutney

Skøn dessert til en køligeftermiddag eller aften - server med sprød ristet rugbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun brie i glas til svampechutney

Skøn dessert til en køligeftermiddag eller aften - server med sprød ristet rugbrød.

Antal portioner

Svampechutney

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl blommeeddike eller balsamicoeddike
  • 225 g champignoner i skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Castello® økologisk brie
  • 4 små sylteglas med låg
  • 4 friske rosmarinkviste

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Svampechutney

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte ved kraftig varme og uden omrøring i 5-6 min. Hæld forsigtigt eddiken i det smeltede sukker og tilsæt champignoner, salt og peber. Kog svampene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min., til sukkeret er smeltet igen. Skru op til kraftig varme og kog i yderligere ca. 1 min. Lad svampechutneyen køle af.

Skær osten i 4 lige store stykker og fordel dem i sylteglassene. Dyp rosmarinkvistene i vand og læg en kvist i hvert glas. Stil glassene på en bageplade, skru låg på og lun de 4 stykker ost midt i ovnen.

Fordel svampechutneyen i små skåle og stil skålene på 4 tallerkener. Stil et varmt glas på hver tallerken. Lad osten hvile ca. 5 min. inden serveringen, så varmen fordeler sig.

Luning

Ca. 15 min. ved 100°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 33 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et magisk vinvalg til denne osteanretning vil være en god champagne "brut", meget gerne så gammel/lagret som muligt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost