Lun pastasalat med kylling, selleri og peberfrugt

En dejlig salat hvor der både er noget for øjet og for ganen. Hytteosten giver smag og cremet konsistens, mens grøntsagerne giver lidt at tygge på.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun pastasalat med kylling, selleri og peberfrugt

En dejlig salat hvor der både er noget for øjet og for ganen. Hytteosten giver smag og cremet konsistens, mens grøntsagerne giver lidt at tygge på.

Antal portioner
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g tørret fuldkornspasta, fx muslinger
  • 15 g smør
  • 3 kyllingefileter i 1 cm strimler (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ knoldselleri i små tern (ca. 200 g)
  • 1 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • 2 store peberfrugter i tern, gerne røde og grønne (ca. 300 g)
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1 lille hakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 100 g rensede blandede babysalatblade

Tilbehør

  • 200 g ristet grovbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 10-12 min. til den er mør uden at være blød.

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet i ca. 3 min. Drys med salt og peber.

Tag 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Kom kogevandet tilbage i gryden sammen med selleritern, timian, salvie og salt. Bring vandet i kog og vend den afdryppede pasta godt rundt i kogevand og urter. Tilsæt peberfrugt, løg, kyllingekød og hytteost og vend atter rundt - med let hånd. Læg en bund af salatblade i et stort fad og anret pastasalaten herpå. Server den lune pastasalat med ristet brød.

Tip

Pastasalaten kan også spises kold - tilsæt evt. ½ dl kogevand ekstra.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 16 %
Print