Lun pastasalat og grillet kylling
1 timer

Lun pastasalat og grillet kylling

Middelhavsinspireret med mild mozzarella og lufttørret skinke.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun pastasalat og grillet kylling

Middelhavsinspireret med mild mozzarella og lufttørret skinke.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 4 skiver lufttørret skinke
  • 300 g tørret hvid pasta, fx store muslingeskaller
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 4 spsk rødvinseddike
  • friskkværnet peber
  • 1 rødløg i tynde både
  • 3 gulerødder i skrå skiver
  • 2 fennikler i tynde skiver
  • 2 små røde peberfrugter i tynde strimler
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Rens og tør kyllingefileterne. Pak dem ind i skinkeskiverne og steg dem på en grillpande ca. 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 8 min. ved jævn varme - vend kyllingefileterne af og til.

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog det uden låg, ved jævn varme, i ca. 10 min. Pastaen skal være mør uden at være blød.

Kom rødvinseddike og peber i en sauterpande og bring det i kog. Lad det koge ind i ca. ½ min. Tilsæt rødløg og ½ dl vand fra pastaen og damp i ca. 1 min. Kom gulerødder og fennikel i og lad det dampe med i ca. 2 min. - vend af og til. Tilsæt peberfrugt og salt og damp i yderligere ca. 1 min. Tilsæt evt. lidt mere pastavand og smag til.

Ved serveringen

Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og kom pastaen i en varm skål sammen med grøntsager, ost og persille - vend det godt sammen og server straks sammen med de grillede kyllingefileter.

Tip

Kyllingefileterne kan også steges på en grill.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 15 %
Print