Lun rissalat

Rissalaten kan også laves af kolde ris....gerne en rest. Så skal du bruge ca. 400 g kogte ris.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun rissalat

Rissalaten kan også laves af kolde ris....gerne en rest. Så skal du bruge ca. 400 g kogte ris.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
  • 250 g optøede, frosne majskerner - eller fra dåse
  • 2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler
  • 2 finthakkede rødløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 75 g Castello® creamy Blue

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Rør citronsaft, -skal, olie, salt og peber sammen i en stor skål. Vend de lune ris i dressingen sammen med tun, majskerner, peberfrugter og løg. Lad salaten trække tildækket i ca. 15 min. Tilsæt persille og smag til. Skær osten i tern og stik dem ned mellem risene. Server straks.

Tip

I stedet for blåskimmelost kan du bruge hvid ost i saltlage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %
Print