Lun rodfrugtsalat med grapefrugt

De røde grapefrugter har en herlig kombination af syrlighed, sødme og bitterhed. Det klæder rodfrugterne særdeles godt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun rodfrugtsalat med grapefrugt

De røde grapefrugter har en herlig kombination af syrlighed, sødme og bitterhed. Det klæder rodfrugterne særdeles godt.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 skinkemignon
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 dl vand
  • 2 røde grapefrugter

Rodfrugter med cremet sky

  • 1½ liter romainesalat revet i grove stykker

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkemignonen på alle sider ca. 3 min. i alt og drys med salt og peber. Tilsæt timiankviste og vand. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - vend af og til. Mål med et stegetermometer mignonens centrumstemperatur, den skal være ca. 65°. Tag skinkemignonen op og hold den varm. Gem skyen i panden.

Skær imens skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så fileterne løsnes uden at hinderne følger med - gem 3 spsk saft.

Rodfrugter med cremet sky

Bring skyen i kog sammen med fløde, grapesaft, sukker, salt og peber. Tilsæt rodfrugterne og kog dem ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af til.

Ved serveringen

Skær skinkemignonen i skiver. Anret lagvis i et dybt fad: Groftrevet salat, kød, grapefrugter og rodfrugter med cremet sky. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 24 %
Print