Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

En farverig salat som giver godt med vitaminer og humør i den kolde, mørke tid. Serveret sammen med saftige hakkebøffer med fyld af ost og krydderurter.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun rosenkålssalat og krydrede hakkebøffer

En farverig salat som giver godt med vitaminer og humør i den kolde, mørke tid. Serveret sammen med saftige hakkebøffer med fyld af ost og krydderurter.

Antal portioner

Hakkebøffer

Lun rosenkålssalat

  • 15 g smør
  • 300 g rosenkål i tynde skiver
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 appelsin i tern (ca. 175 g)
  • 100 g skyllede friske blåbær
  • 2 spsk hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Hakkebøffer

Bland det hakkede kød med ost, rosmarin, persille og salt og form det til 4 flade bøffer. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill hakkebøfferne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme - vend en gang undervejs. Drys med salt.

Lun rosenkålssalat

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rosenkål og løg i ca. 3 min. Drys med salt og smag til. Kom rosenkål og løg i et fad. Fordel appelsin og blåbær på toppen og drys med persille. Server den lune rosenkålssalat sammen med de grillede hakkebøffer og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,6 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 28 %
Print